Sziasztok!
Wirth Gabi, a Borkeksz kitalálója vagyok, és azt tervezem, hogy "lesüllyesszem" a borvacsorák fényes-messzi világát szerény otthonainkba.
Mit is jelent ez?
Én is csak egy amatőr borkedvelő vagyok, nagyjából meg tudom különböztetni a jó bort a rossztól, szívesen kóstolok és érdekel, hogy lehet az ízeket még jobban fokozni. Lenyűgöznek a borvacsorák menüsorai, de valljuk be, egy ilyenben csak ritkán lehet részünk, otthoni körülmények között viszont szinte lehetetlen a csúcsgasztronómia fogásait leutánozni.
Így arra gondoltam, hogy olyan gyors fogásokat, ízeket próbálok borokhoz társítani, amelyek minimális és beszerezhető alapanyagból könnyen elkészíthetők.
Minden hónapban kiválasztok egy-egy fajtabort, amibe kicsit együtt beleszimatolunk, belekortyolunk,megkeresem hozzá azokat a fűszereket, alapanyagokat, amit a legjobbnak gondolok, közben pedig összerittyentek hozzá egy-két jó falatot.
Ezeket az ötleteket pedig Ti is felhasználhatjátok, ha a borozáshoz vendégeket is vártok. Én nem követek semmilyen étkezési trendet. Számomra az egészséges azt jelenti, hogy jó és változatos alapanyagok. A bor-íz kombináció alapelveit felhasználva viszont a recepteket könnyen átültethetitek saját étkezi szokásaitokba.
És ha mégsincs idő a konyhában sertepertélni, még mindig kínálhattok Borkekszet, mert majd az is elárulom, melyik borhoz, melyik Borkeksz illik a legjobban.
Szeptemberben a rajnai rizlingről írok. Tartsatok velem!