Borfalatkák

Borfalatkák

Csinálj Te is borvacsorát!

2018. augusztus 22. - borkeksz

Sziasztok!

Wirth Gabi, a Borkeksz kitalálója vagyok, és azt tervezem, hogy "lesüllyesszem" a borvacsorák fényes-messzi világát szerény otthonainkba.

profil2.jpg  

Mit is jelent ez? 

Én is csak egy amatőr borkedvelő vagyok, nagyjából meg tudom különböztetni a jó bort a rossztól, szívesen kóstolok és érdekel, hogy lehet az ízeket még jobban fokozni. Lenyűgöznek a borvacsorák menüsorai, de valljuk be, egy ilyenben csak ritkán lehet részünk, otthoni körülmények között viszont szinte lehetetlen a csúcsgasztronómia fogásait leutánozni. 

Így arra gondoltam, hogy olyan gyors fogásokat, ízeket próbálok borokhoz társítani, amelyek minimális  és beszerezhető alapanyagból könnyen elkészíthetők.

Minden hónapban kiválasztok egy-egy fajtabort, amibe kicsit együtt beleszimatolunk, belekortyolunk,megkeresem hozzá azokat a fűszereket, alapanyagokat,  amit a legjobbnak gondolok, közben pedig összerittyentek hozzá egy-két jó falatot. _dsc9285.JPG

Ezeket az ötleteket pedig Ti is felhasználhatjátok, ha a borozáshoz vendégeket is vártok. Én nem követek semmilyen étkezési trendet. Számomra az egészséges azt jelenti, hogy jó és változatos alapanyagok. A bor-íz kombináció alapelveit felhasználva viszont a recepteket  könnyen átültethetitek saját étkezi szokásaitokba. 

És ha mégsincs idő a konyhában sertepertélni, még mindig kínálhattok Borkekszet, mert majd az is elárulom, melyik borhoz, melyik Borkeksz illik a legjobban.     

Szeptemberben a rajnai rizlingről írok. Tartsatok velem!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://borfalatka.blog.hu/api/trackback/id/tr3114194789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Englerth Nóra 2018.08.22. 19:11:12

Üdv! Mi már csináltunk barátainknak ilyesmi borvacsorát, mivel idén ismételni szeretnénk, nagyon várom az inspirációt!

borkeksz 2018.08.22. 21:12:32

Szuper, hamarosan jelentkezem, remélem tetszeni fog.
süti beállítások módosítása